Felnőtt-thai-akupresszúra

Thai-Energia-Akupresszúrás kezelés

Ki ne szeretne egészségesen, boldogan élni a napjait?

A rendszeres kezeléssel minőségileg jobb életet élhetünk, megelőzhetjük vele a betegségeket és sokkal kiegyensúlyozottabban telhetnek a napjaink.

A Thai-Energia-Akupresszúrás kezelés lecsendesíti az elmét és ellazítja a testet. A kezelés ideje alatt az érintés gyógyító jeleket küld a testünknek, szellemünknek. Az energiapontok nyomása javítja a vér- és nyirokkeringést, stimulálja a belső szerveket és serkenti működésüket, egyensúlyba hozza a test energiarendszerét. A feszültségoldó hatás nem csak a testre, de a lélekre is vonatkozik.

Elméleti alapjai
Az akupresszúrás kezelés elsődleges célja a test energiáinak aktivizálása. Mindez a testet behálózó energiavonalak mentén ritmikus nyomásokkal történik. Az energia vezetékek ugyanazok, mint a kínai rendszerben meridiánnak nevezett energiavezetékek.


A meridiánok azok a láthatatlan csatornák, amelyeken keresztül a csi és a vér együtt áramlik. Ha a meridiánban zavar keletkezik, akkor a csi és a vér nem tud szabadon áramlani. Ezt külső és belső tényezők egyaránt okozhatják. A betegségek egy része azért keletkezik, mert a testünk egy részén túl sok, vagy túl kevés az energia és a vér.


Ha az ember egészséges az életenergia akadálytalanul áramlik. Ha elzáródik és blokkolva van az áramlás, hosszabb távon különböző betegségek okozója is lehet. Az energiablokkok felszabadítása által helyreáll a test harmóniája, beindulnak az öngyógyító folyamatok, könnyűnek felszabadultnak érezzük magunkat.

Hogyan történik a kezelés?
Mindig ruhában, lehetőleg kényelmes ruhában, földön, szivacson történik. Ennek a filozófiai magyarázata, hogy a páciens és a kezelő egy szinten van, fizikálisan megkönnyíti a kezelést, hiszen a kezelő a testsúlyát, ill. technikai elemeket alkalmaz.

 

Az energia-testtel dolgozunk nem az izmok gyúrásával érjük el a kívánt hatást, mint a nyugati technikáknál, hanem az energiapontokat nyomkodjuk az energiavonalak mentén. A kezelés tíz fő „láthatatlan” energiavonal elméletén alapszik. Ez elég ahhoz, hogy a kezelés hatására az egész test és a belső szervek is megkapják a szükséges kezelést.

A páciens egészségi állapota
Mielőtt hozzákezdenénk, a masszírozáshoz fel kell térképezni az egészségügyi állapotot.

Van-e akut betegsége?
Vannak-e különösen érzékeny vagy könnyen sérülő testrészei?
Átesett-e valamilyen műtéten?
Van-e szívbetegsége?
Alacsony vagy magas-e a vérnyomása?
Víszértágulat?
Gyomor vagy emésztőrendszeri megbetegedés van-e?
Terhes-e?

A kliens köteles tájékoztatást adni a kezelés előtt, bármilyen egészségügyi probléma áll fent.

Itt az alkalom, hogy ellazulj és élvezd nyugalmat!